Muraturi

Noi la gustautentic.ro am pus muraturile de toamna. Voi le-ati pus? Voi ce reteta aveti?
Muraturi am facut folosind conopidavarza alba si rosie; telina, sfecla rosie; gogonele si morcovi; toate crescute cu dragoste in gradinile taranesti; mangaiate de razele soarelui si udate cu apa pura de izvor.
Muraturi le au fost puse cu grija in borcane cu sare naturala; le-am urmarit cum se matureaza si abia asteptam sa le gustam la iarna. Acum se odihnesc in camara gustautentic.ro.
În întreaga lume există o gamă largă de alimente care se murează de la legume; la pește până la carne și ciuperci; dar în România în mod tradițional se păstrează la murat mai ales: gogonelele; castraveți, varză, conopidă, pepeni, sfeclă roșieciuperci și bureți iar în oțet în deosebi ardeii și gogoșarii.
Pentru aromatizarea murăturilor se folosesc: mărar, crenguțe de vișin, ienibahar, usturoi, boabe de muștar, cuișoare, țelină, hrean, piper. Saramura după procesul de fermentare devină moare care este puternic aromată și acrișoară, în unele gospodării se consumă ca atare sau se folosește la înăcritul ciorbelor.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!