Ardei iute ca focul

14,99lei TVA Inclus

Țara de origine: România

SKU: 120 Categorie:

Descriere

Ardei iute ca focul

Usturător și picant, ardeiul iute este adăugat alături de alte legume în diverse feluri gustoase de mâncare din întreaga lume. Iuțeala ardeiului iute este determinată de o concentrație ridicată de capsaicină. Aceasta este studiată pentru utilizările ei pe scară largă, de la reducerea efectelor durerii, beneficii cardiovasculare, precum și capacitatea de a preveni apariția cancerului.

Beneficii:

1. Ardei iute ca focul – Ameliorează inflamaţiile

Datorită capsaicinei, ardeiul iute are puternice proprietăţi anti-inflamatorii. Capsaicina blochează efficient substanţa P, asociată cu procesele inflamatorii din corp. Consumul regulat de ardei iute poate fi o modalitate de prevenţie excelentă împotriva artritei.

2. Ardei iute ca focul – Ameliorează durerea

Potrivit noilor cercetări în domeniu, ardeiul iute poate reduce în mod eficient durerea cauzată de artrită, psoriazis şi neuropatia diabetică.

3. Ardei iute ca focul – Îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară

A fost demonstrat că ardeii iuţi pot reduce colesterolul şi nivelul de trigliceride sau previni cheagurile de sânge. Culturile care folosesc ardeiul iute în abundenţă au niveluri mult mai scăzute ale bolilor de inimă şi trombozei.

4. Ardei iute ca focul – Îmbunătăţesc digestia

Potrivit medicinei Ayurveda, gustul iute stimulează apetitul şi îmbunătăţeşte digestia. Alimentele care sunt digerate bine oferă organimsului nutrienţii necesari şi energie, şi alimentele care nu sunt digerate bine produc toxine. Propietăţi importante tinând cont de faptul că digestia este esenţială pentru sănătatea noastră.

5. Ardei iute ca focul – Întăreşte imunitatea

Culoarea aprinsă de roşu a ardeiului iute provine de la conţinutul ridicat de beta-caroten, sau pro vitamina A. Doar câteva linguriţe de ardei iute pot oferi organismului o doză suplimentară de vitamina C şi A, care sunt esenţiale în prevenirea infecţiilor.

6. Ardei iute ca focul – Previne cancerul de prostată

Cercetările reritoare la cancerul de prostată arată că capsaicina poate distruge în mod eficient celule canceroase. În urma unei terapii de patru săptămâni, capsaicina stopează cresterea celulelor cancerului de prostată, iar tumorile au fost reduse în mod semnificativ în cazul majorităţii testelor. Este recomandata administrarea unei cantitate de 400 mg de capsaicină de trei ori pe săptămână pentru a preveni cancerul de prostată.

7. Ardei iute ca focul Ajută în procesul de slăbire

Gustul iute al ardeiului creşte termogenza – procesul de generare a căldurii în organism. Procesul de termogenză arde calorii în mod suplimentar, care rezultă în scădere în greutate.

8.  Ardei iute ca focul – Previne ulcerul de stomac

S-a crezut mult timp în mod greşit că alimentele iuţi cauzează ulcerul de stomac. În prezent s-a confirmat că ardeiul iute nu cauzează ulcer, ci previne apariţia lui pentru că distruge bacteriile nocive şi stimulează secreţia de sucuri gastrice dcu rol preotector.

9. Ardei iute ca focul – Previne diabetul de tip 2

Consumul regulat de ardei iute poate preveni diabetul de tip 2. Un studiu publicat in Jurnalul American de Nutriţie Clinică arată că dacă este consumat în mod regulat, ardeiul iute reduce nevoia organismului de secreţie a insulinei, reducând astfel nivelul glucozei din sânge după mese.

10. Ardei iute ca focul – Scade tensiunea arterială

Ardeiul iute are efecte benefice asupra sistemului circulator, cum ar fi alimentarea elementelor vitale din structura celulară a capilarelor, venelor, arterelor şi ajutorul oferit pentru echilibrarea tensiunii arteriale. De aceea, ardeiul iute este unul dintre cele mai potrivite remedii pentru hipertensiunea arterială, curăţă arterele şi contribuie la diminuarea valorilor colesterolului rău sau trigliceridelor.

 

 

 

Informații suplimentare

Greutate 1 kg
Cantitate

Buc, Kg

Pin It on Pinterest