Cartofi noi România

2,99lei TVA Inclus

Preț / kg.

Țara de origine: România

SKU: 107 Categorie:

Descriere

Cartofi noi

Cartofii noi au o piele subțire, subțire și o textura crocantă, cerata. Sunt cartofi tineri și, spre deosebire de cartofii maturi, își păstrează forma odată gătiti și tăiati. Ei sunt, de asemenea, mai dulci deoarece zahărul lor nu a fost încă transformat în amidon și, prin urmare, sunt deosebit de potriviti pentru salate.

Cartofi noi – Valori nutriționale / 100g

  • Calories 75
  • Protein 1.7
  • Carbohydrate 17.1
  • Fat 0.3
  • Fibre 1.6

Cartofi noi – Abunda in vitamine si minerale

Vitamina B. In special B1, care joaca un rol important in transmisia nervoasa si participa la transformarea glucidelor in energie. Pe langa vitamina B1, cartoful contine si vitaminele B2, B3 si B6.

Vitamina C. Este o vitamina esentiala pentru organism, mai ales iarna cand starea de oboseala este mai intens resimtita.

Fier. Cartoful aduce 0,80 mg/100 g din acest mineral extrem de benefic pentru persoanele anemice.

Potasiu. Un singur cartof poate oferi 21% din necesarul zilnic de potasiu al organismului. Datorita continutului de potasiu, cartoful are proprietati diuretice.

Magneziu. Un mineral care actioneaza eficient impotriva stresului si a oboselii.

Cartofi noi te pot ajuta sa slabesti, insa cu o conditie. Trebuie sa stii cum anume sa ii prepari pentru a se transforma intr-un aliat de incredere. Aportul lor caloric poate varia semnificativ in functie de cum ii gatesti.

Preparati la cuptor sau pe gratar, indicele glicemic al cartofilor creste. Acest fapt favorizeaza absorbtia rapida a glucidelor si transformarea acestora in grasimi. Acelasi impact il au si carofii piure. Insa, daca excluzi din start smantana/untul si adaugi doar lapte, ii poti consuma din cand in cand.

Cum sa alegi:

Cel mai bun mod de a spune că, cartofii sunt cu adevarat noi este de a freca pielea cu degetul mare – ar trebui sa fie suficient de delicata pentru a se curata usor.

Cum se păstrează:

Cartofii noi pot fi depozitați la temperatura camerei, dar  nu vor dura atât timp cât cartofii obișnuiți – câteva zile în loc de câteva săptămâni.

Cum se prepară:

Când se frig, amidonul va începe să se transforme în zahăr, așa că dacă sunt răciți de foarte mult timp, vor avea gust dulce.

Cum să pregătiți cartofii noi cu aburi: într-o oală bine închisă fierbeti până când sunt usor de străpuns cu un cuțit, aproximativ 12 minute. În timp ce cartofii sunt la gătit, bate împreună 2 linguri de unt moale (nu topit) cu  ierburi (patrunjel și tarhon sunt deosebit de bune). Când cartofii sunt fierti, dar înainte de a se răci, amestecati în untul cu verdeturi si acoperiti bine. Serviti fierbinte.

Pin It on Pinterest