Mandarine

5,99lei TVA Inclus

Cod Produs: 262 Categorii: , Etichetă:

Descriere

Mandarine – Beneficiile pentru sănătate:

  • Portocalele sunt fructe in mod natural o mare sursă de vitamine pentru organismul uman. Așa sunt si mandarinele, cu sursele lor bogate de vitamina C, oferind antioxidanti necesari pentru corpul uman. Acesti antioxidanti impiedica inflamatia in organism.
  • Mandarinele au fost folosite destul de frecvent in tratamentele medicale, deoarece lupta eficient impotriva bolilor de piele si artrita.
  • De asemenea, ele ajuta la absorbtia fierului din alimente foarte usor.
  • Opresc absortia colesterolului – Mandarina este formata din fibre, cum ar fi pectină și hemiceluloză care restricționează absorbția colesterolului în intestin, care reduce riscul de obezitate.
  • Imbunatateste digestia si previne boli cronice – Fibrele dietetice din acest fruct îmbunătățesc digestia, care este bun pentru funcționarea generală a corpului. De asemenea, o serie de boli cronice, cum ar fi cancerul si bolile de inima pot fi prevenite cu un consum adecvat de mandarine(tangerine) și alte soiuri de portocale.
  • Efect depurativ – Mandarina este un agent purificator al sângelui . Uleiul a ajuta curăța organismul de excesul de acid uric, sare în plus, poluanți și apă prin sistemul excretor.
  • Mandarinele Efect Tonic – Uleiul esential de mandarine este un tonic eficient, și stimulează activitatea metabolică, induce digestia și favorizează absorbția nutrienților de către ficat, stomac și intestine. Uleiul esential imbunatateste imunitatea, regleaza secretii ale sistemului endocrin și promovează sănătatea sistemului nervos. Poate ajuta sa lupte împotriva infecțiilor.

Mandarine le sunt mai mici decât portocalele și au pielea, care este mai ușor de cojit.

  • Ele se crede că au originea în China. Acestea au fost cultivate în China și Japonia, timp de peste 3000 de ani.
  • Numele lor provine de la locul de unde au fost expediate mai întâi în Europa – Tanger, Maroc.
  • Mandarinul a fost introdus in zona mediteraneeana doar in perioada Evului Mediu.
  • Specia din care deriva toate varietatile cultivate de mandarin este Citrus reticulata. Mandarinele sunt cele mai dulci fructe dintre toate citricele. Au fost cultivate in Europa in special din a doua jumatate a anilor 1800, fructele fiind utilizate nu doar pentru consumul direct, ci si in industria cosmeticelor si a dulciurilor.

Mandarine – Valori nutritionale

Energy 53 Kcal
Carbohydrates 13.34 g
Protein 0.81 g
Total Fat 0.31 g
Cholesterol 0 mg
Dietary Fiber 1.8 g

Vitamins

Folates 16 µg
Niacin 0.376 mg
Pantothenic acid 0.216 mg
Pyridoxine 0.078 mg
Riboflavin 0.036 mg
Thiamin 0.058 mg
Vitamin C 26.7 mg
Vitamin A 681 IU
Vitamin E 0.20 mg
Vitamin K 0 µg

Electrolytes

Sodium 2 mg
Potassium 166 mg

Minerals

Calcium 37 mg
Copper 42 µg
Iron 0.15 mg
Magnesium 12 mg
Manganese 0.039 mg
Zinc 0.07 mg

Phyto-nutrients

Carotene-ß 155 µg
Carotene-a 101 µg
Crypto-xanthin-ß 407 µg
Lutein-zeaxanthin 138 µg
Lycopene 0 µg

Pin It on Pinterest