Pastarnac

17,44lei TVA Inclus

Țara de origine: Olanda

Cod Produs: 127 Categorie:

Descriere

Pastarnac de gradina, proaspat, crescut cu grija departe de poluanti , hranit cu apa pura de izvor, demierdat in soare si livrat in bucataria dumneavostra de catre gustautentic.ro

Radacina de pastarnac este radacina dulce, suculenta, in stransa legatura cu familia morcovului. Are caracteristici de aspect si crestere similara cu cea a membrilor din aceeasi familie, cum ar fi morcov , patrunjel, telina , chimen, marar

Radacina de pastarnac este insa si o leguma extrem de sanatoasa, plina de minerale si nutrienti valorosi, dar prea putin folosita, pentru cate beneficii are.

Alaturi de morcov si de radacina de patrunjelul, Radacina de pastarnac este o leguma fina si parfumata. Seamana cu morcovul, are gust dulce-usor picant si aromat. Pastarnacul este bogata in vitaminele din grupul B, provitamina A, vitamina C, minerale (potasiu, fosfor si calciu) contine, hidrati de carbon sanatosi, proteine si multe fibre alimentare.

Informații pastarnac:

Concret Radacina de pastarnac are doar 100 de calorii in 200 de grame. In 200 de grame de pastarnac sunt 1,6 grame de proteine; 24 de grame de carbohidrati la care se adauga 6,5 grame de fibre (26 la suta din necesarul zilnic. La acestea se adauga 38 la suta din necesarul de vitamina C; vitamina K (37 la suta din necesarul zilnic) si 22 la suta din doza zilnica de acid folic. In 200 de grame de pastarnac se afla si 13 la suta din doza zilnica de vitamina E. Pastarnacul are proprietati diuretice, depurative; ajuta la eliminarea toxinelor din organism, vindeca reumatismul si regleaza ciclul menstrual.

Este recomandat in curele de slabit; este util in tratarea si combaterea anemiei si asteniei. Pastarnacul curata sangele, este un excelent drenor al ficatului si rinichilor, este tonic pentru inima si plamani. Sucul natural preparat din radacina de pastarnac regleaza digestia; mareste apetitul, are actiune expectoranta si diuretica, analgezica, tonifianta; este indicat in tratamentul afectiunilor cardiace si in nevroze. Calmeaza durerile provocate de colicile renale si hepatice si are efect afrodiziac.

Pastarnacul poate fi concumat crud sub forma de salata; simplu sau combinat cu telina si morcov, dat prin razatoare; cu ulei, sare, suc de lamai si piper.

Proprietatile curative ale pastarnacului sunt recunoscute si de medicina alopata. Din radacinile de pastarnac se prepara pastinatin si beroxan. Primul preparat are actiune spasmolitica ; este folosit la tratarea anghinei pectorale, a nevrozelor cardiace, a afectiunilor tractului gastrointestinal si ale cailor biliare. Beroxanul, in asociere cu alte preparate, este recomandat in cazurile unor boli de piele cum ar fi vitiligo.

Informații suplimentare

Greutate 1 kg
Cantitate

Buc, Kg

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.

Pin It on Pinterest