Portocale

7,99lei TVA Inclus

Preț / kg

Țara de origine: Grecia

Cod Produs: 225 Categorii: ,

Descriere

Portocala este unul dintre cele mai bune cadouri ale naturii. Este cel mai raspandit fruct dintre citrice. Este un fruct hranitor si delicios. Exista mai multe tipuri de portocale. Ele cresc intr-un pom mereu verde, cu frunze de un verde inchis si flori parfumate.

Portocale Valoare nutritiva

Portocala este o sursa bogata in vitamine cum ar fi vitamina A, B, C, in calciu si de aceea este un fruct foarte bun pentru sanatate. Fata de alte fructe, portocala este un fruct superior in ceea ce priveste cantitatea de calciu. De asemenea aceasta contine sodiu, potasiu, magneziu, cupru, sulf si clor.

Portocale – Valorile pentru 100 g de fruct:

Apa 87.6%, Proteine 0.7%, Grasimi 0.2%, Minerale 0.3%, Fibre 0.3%, Carbohidrati 10.9%, Calciu 26 mg, Fosfor 20 mg, Fier 0.3 mg, Vitamina C 30 mg

Beneficiile naturale si proprietatile curative

Portocala este un aliment care se digera repede la fel ca si amidonul. Zaharul continut de portocale este imediat absorbit in sange. Produce caldura si energie in corp imediat dupa ce a fost mancata.

Utilizarea regulata a portocalelor previne raceala obisnuita si tendintele de a sangera. Cel care mananca portocale in mod regulat este sanatos si puternic. Portocala contribuie la longevitate. Sucul de portocale, fata de celelalte sucuri, este mult mai potrivit pentru toate varstele si exista avantajul ca poate fi dat in tratarea tuturor bolilor.

Iata si alte lucruri interesante despre portocale:

  1. Florile de portocal erau considerate in trecut simboluri ale iubirii. Mai mult de atat, in secolul al XIX-lea mai toate miresele purtau la nunta buchete cu flori de portocal .
  2. Pe vremuri se credea ca portocalele sunt fructele zeilor si erau cunoscute ca „merele aurii” furate de Hercule.
  3. Cateva Civilizatii antice foloseau sucul de portocale ca antidot pentru otravuri.
  4. In secolul al XVII-lea francezii obisnuiau sa toarne suc de portocale peste castanele proaspat prajite.
  5. In fiecare an, in orasul Ivrea din Italia are loc o bataie cu portocale. Potrivit legendei, bataia cu portocale recreeaza lupta dintre un stapan tiranic al locului si taranii care s-au razvratit impotriva lui.
  6. Spania are la ora actuala peste 35 de milioane de portocali.
  7. In vestul Europei se practica obiceiul de a consuma portocalele cu furculita si cutitul.
  8. Elvetienii mananca portocalele cu presarate cu toping de zahar si frisca.
  9. In medicina chineza, coaja de portocala este utilizata in mod frecvent pentru a imbunatati digestia si a combate efectele consumul de carne grasa.
  10. Jamaicanii folosesc portocalele taiate pe jumatate pentru a curata pardoseala iar mecanicii folosesc aceste fructe pentru a se curata de uleiul de la masina.
  11. Gustul si aroma portocalelor difera de la sezon la sezon, de la tara la tara si chiar in functie de pozitionarea lor din portocal.
  12. Culoarea coajei de portocala nu are nici o legatura cu gradul de maturitate al fructului si cu gustul sucului din interior.
  13. Portocalele foarte dulci se vor ajunge la fundul vasului atunci cand sunt bagate in apa iar cele mai putin dulci vor pluti.

Informații suplimentare

Greutate 1 kg

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.

Pin It on Pinterest