Rosii Romania

9,80lei TVA Inclus

Pret/ Kg

Tara de provenienta: Romania

Zona de provenienta: Cilieni, Jud. Olt

Stoc epuizat

Cod Produs: 104 Categorie:

Descriere

Rosii Romania sunt pline de nutrienti esentiali, sanatoase si cu gust autentic. Rosiile noastre sunt crescute cu dragoste, apa,  soare. Grija cu care sunt cultivate si ingrijite aceste rosii le face sa fie atat de gustoase. gustautentic.ro va aduce o gama variata de soiuri de rosii cu gust autentic.

Rosiile sunt una din cele mai cultivate legume la nivel mondial. Rosii dulci, zemoase, delicioase si, nu in ultimul rand, sanatoase! Scazute in calorii, fara grasimi si bogate in vitamine. Ce ti-ai putea dori mai mult de la o leguma?!

Beneficii Rosii Romania:

  1. Pielea capătă un aspect sănătoas – Betacarotenul din roşii romania protejează pielea împotriva razelor dăunatoare ale soarelui. De asemenea, licopenul din conţinut face pielea mai puţin sensibilă la razele UV, prevenind astfel apariţia prematură a ridurilor.
  2. Au efect depurativ, fiind indicate şi celor care suferă de gută.
  3. Aceste legume contin cantităţi semnificative de vitamina A, flavonoizi antioxidanţi, cum ar fi beta, alfa- carotenoizi şi luteină. În general, aceşti compuşi bogaţi în pigmeţi au proprietăţi antioxidante ce ajută la menţinerea vederii.
  4. Sunt o sursă bună de vitamina C, iar aceasta ajută organismul în a dezvolta rezistenţă împotriva agenţilor infectioşi şi în eliminarea radicalilor liberi.
  5. Roşiile, prin conţinutul ridicat de vitamina K şi calciu, contribuie la întărirea sistemului osos. De asemenea, licopenul îmbunătăţeşte calitatea masei osoase, prevenind apariţia osteoporozei.
  6. Licopenul poate participa la prevenţia diverselor patologii tumorale. Antioxidanţii din roşii luptă împotriva radicalilor liberi care distrug celulele.
  7. Stabilizează glicemia. Prin aportul de crom, roşiile ajută la menţinerea unui nivel optim al glicemiei în organism.
  8. Roşiile sunt considerate a fi alimentele cu cea mai care concentraţie de licopeină, un antioxidant din clasa flavonoidelor, iar această substanţă ajuta la scăderea colesterolului rău şi la dezvoltarea bolilor cardiovasculare.  Licopeina din conţinut are şi un efect antiinflamator.
  9. Zeaxantina este un alt compus bogat în flavonoizi ce este prezent din abundenţă în aceste legume. Zeaxantina ajută la protejarea ochilor de „degenerescenţa maculară atribuită vârstei” .

“Roşiile conţin acid oxalic, substanţa care formează săruri insolubile de calciu (oxalat de calciu) ce pot forma pietre la rinichi, motiv pentru care nu sunt indicate pacientilor ce sufera de insuficienţă renala. De asemenea, din cauza acidităţii este benefic un consum moderat de roşii. În cazul bolilor gastroduodenale, acestea trebuiesc evitate”, adaugă medicul nutriţionist.

Vizitati-ne si pe Facebook

Pin It on Pinterest