Ceapa rosie

4,98lei TVA Inclus

Preț / kg

Țara de origine: Romania

Cod produs: 111 Categorie:

Descriere

Ceapa rosie

Ceapa rosie de gradina, gustoasa, naturala, mangaiata de soarele verii, hranita cu apa pura de izvor si adusa in bucataria dumneavostra de catre gustautentic.ro

Ceapa rosie este una dintre cele mai populare legume din întreaga lume. E preferata românilor la ciorba de fasole şi a grecilor la celebra lor salată. Mai nou, a intrat şi pe lista preferinţelor medicilor, după ce i s-au descoperit eficienţa în lupta cu diferite afecţiuni.

Prin copmaraţie cu ceapa galbena, Ceapa rosie este mai dulce, mai puţin usturătoare şi, mai important, conţine de două ori mai mulţi antioxidanţi, fapt ce o transformă într-o componentă importantă în lupta pentru o sănătate de fier.

Gustul pe care îl are este dat de sulfide, care odată ingerate, produc la rândul lor, în organism, cisteine, nişte substanţe cu rol important în slăbire şi detoxifiere. Cercetări recente arată că aceşti compuşi de sulf au au o mare capacitate de a fluidifica sângele, prevenind formarea trombilor şi, în plus, reduc nivelul colesterolului rău şi a trigliceridelor.

De asemenea, s-a demonstrat că introdusă frecvent în alimentaţie, Ceapa rosie influenţează şi funcţionarea celulelor, întărindu-le şi ajutându-le să profite la maximum de oxigenul primit.

Antioxidanţi

Ceapa rosie este o sursă veritabilă de flavonide şi polifenoli, antioxidanţi care previn degradarea celulară, combat formarea tumorilor şi reduc dramatic procesele inflamatorii.

Potrivit cercetărilor, o porţie bună de Ceapa rosie, adăugată zilnic în meniu, este mult mai eficientă pentru săntate decât orice supliment alimentar pe bază de antioxidanţi. Asta deoarece organismul recunoaşte mai uşor nutrienţii atunci când provind din surse naturale decât atunci când vorbim despre produşi de sinteză.

Crom

Persoanele care consumă alimente procesate în cantitate mare s-a dovedit că au deficienţă de crom; ceea ce facilitează instalarea bolilor cardiovasculare şi a diabetului. Ei bine, Ceapa rosie este şi în acest caz soluţia salvatoare; întrucât este o sursă fantastică de crom; scade nivelul zaharurilor din sânge şi sporeşte sensibilitatea la insulină.

Unde se ascund vitaminele

Ştim cu toţii că ceapa se decojeşte şi se consumă doar interiorul, foile cărnoase. Ei bine, majoritatea vitaminelor se găsesc în primele foi, acelea pe care le aruncăm. Pentru a profita la maximum de beneficiile cepei roşii, nu aruncaţi nimic, puteţi utiliza foile exterioare pentru ceaiuri, de exemplu.

Prin prepararea la temperaturi inalte, Ceapa rosie îşi pierde o parte dintre antioxidanţi. Antocianinele se pierd în proporţie de 50%, însă quercitina (pigmentul care îi dă culoarea) se menţine.

Potrivit studiilor, 4 – 7 porţii de ceapa rosie pe săptămână (totalul echivalează cu 2- 3 cepe); reduc semnificativ riscul de cancer colorectal, oral, ovarian, de laringe şi de de esofag.

Cum se păstrează Ceapa rosie

Ceapa rosie se ţine în locuri răcoroase, uscate, bine aerisite. Nu o păstraţi în frigider sau pungi de plastic; pentru că în ambele cazuri se deteriorează mai repede. Odată ce aţi curăţat sau tocat ceapa; consumaţi-o, altfel îşi pierde calităţile, devenind toxică. Nu consumaţi ceapă ce prezintă zone putrezite, pete sau mucegai.

Informații suplimentare

Greutate 1 kg

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.

Pin It on Pinterest