Avocado

6,53lei TVA Inclus

Pret / Buc

Tara de origine :

Cod Produs: 211 Categorie:

Descriere

Avocado

Fructele de avocado sunt o sursa bogata de acizi grasi esentiali, insa beneficiile pe care ele le prezinta pentru sanatate izvorasc din numeroase alte proprietati nutritionale importante. Avocado este un fruct ce apartine familiei Lauracae, alaturi de alte plante cu flori precum camforul, scortisoara sau dafinul.

Consistenta untoasa a pulpei si gustul specific al avocado-ului il fac similar fructelor oleaginoase, precum nucile si semintele.

Beneficiile consumului de avocado:

– are proprietati antioxidante puternice, contribuind la prevenirea declansarii diverselor tipuri de cancer.

– are capacitatea de a proteja ficatul impotriva cirozei si hepatitei virale.

– contine anumiti compusi care inhiba si distrug celulele cancerului oral;

-ajuta la cresterea nivelului de colesterol bun in organism (HDL) si la reducerea celui rau (LDL).

– mentine sanatatea sistemului cardiovascular, prin continutul in vitamina B6 si acid folic, doua substante care regleaza nivelul homocisteinei. Intrucat contin vitamina E, glutation si grasimi mononesaturate, fructele de avocado protejeaza inima si sustin activitatea cardiaca;

– regleaza hipertensiunea arteriala, prin continutul bogat de potasiu;

De ce e bine sa consumam avocado:

– Avocado protejeaza celulele sanatoase ale organismului de actiunea radicalilor liberi, scazand riscul dezvoltarii bolilor inflamatorii si degenerative;

– Avocadoul imbunatateste vederea, cu ajutorul carotenoidului numit luteina.

– Avocadoul regleaza nivelul de glicemie si controleaza diabetul, prin grasimile sanatoase si fibrele solubile continute;

– Avocado previne malformatiile congenitale (precum defectele de tub neural sau spina difida), gratie acidului folic furnizat din plin organismului (250 g de avocado pe zi asigura femeilor insarcinate 23% din doza de acid folic recomandata zilnic);

– Avocadoul reduce riscul de accident vascular cerebral, tot prin continutul de acid folic (studiile au demonstrat ca aceasta substanta s-a dovedit utila in prevenirea comotiilor cerebrale);

– Avocadoul previne cancerul de prostata si de san, intrucat sunt bogate in acid oleic, un compus care inhiba dezvoltarea tumorilor maligne la nivelul celor doua organe;

– Avocadoul intarzie procesul de imbatranire a organismului, prin antioxidantii din compozitie (in special glutationul), care intaresc sistemul imunitar, protejeaza celulele si echilibreaza functiile sistemului nervos;

Avantajele consumului de avocado:

– Avocadoul combate halena, curatand sistemul intestinal si regland cantitatea de toxine din organism, precum si inlaturand fenomenul de gura uscata;

– Avocadoul sporeste capacitatea corpului de a absorbi nutrienti importanti pentru vedere si sanatatea pielii, in special carotenoizi (betacarotenul si licopenul);

– Avocadoul trateaza diverse afectiuni dermatologice (psoriazisul in special), prin efectul semnificativ de hidratare a pielii;

– Avocadoul infrumuseteaza pielea si parul, conferindu-le stralucire si vitalitate. De aceea fructele de avocado sunt folosite si in multe masti cosmetice.

– Avocadoul ajuta persoanele subponderale sa creasca in greutate in mod sanatos si armonios (100 de g de avocado contin 200 de calorii), ajutand la dezvoltarea tesutului muscular si nu la acea a tesutului gras (asa cum se intampla prin consumul de grasimi saturate si zaharuri);

– Avocado mentine sanatatea sistemului digestiv, prin continutul de fibre insolubile (75%) si solubile (25%); fibrele insolubile curata colonul si previn constipatia si cancerul colorectal, pe cand cele solubile regleaza apetitul (prelungind senzatia de satietate mai mult decat alte alimente); – cresc densitatea osoasa, prin continutul bogat in vitamina K (asadar, previn osteoporoza si ajuta sistemul osos al copiilor sa se dezvolte in mod optim);

– Avocadoul accelereaza metabolismul, datorita complexului de vitamine B;

– Avocadoul previne pierderea memoriei si accelerarea bolilor mentale in cazul pacientilor cu Alzheimer, fiind o sursa bogata de vitamina E; substanta care neutralizeaza radicalii liberi ce distrug celulele creierului si care stimuleaza procesul de alcatuire a proteinelor;

Vizitati-ne si Facebook

Pin It on Pinterest