Reducere!

Clementine

8,99lei 4,99lei TVA Inclus

Pret / Kg

Tara de provenienta: Grecia

Cod Produs: 238 Categorii: , Etichetă:

Descriere

Clementine fructe inrudite cu mandarinele, sunt fructe mai mici, cu coaja netedă şi lucioasă, zemoase şi foarte dulci, cu foarte puţine seminţe. Deşi datele privind originea lor nu sunt încă foarte clare, se spune că acest soi ar fi fost creat în urmă cu aproximativ 100 de ani, în Algeria, de către un misionar francez pe nume Marie-Clement Rodier.
Clementinele sunt delicioase mai ales in perioada iernii. In plus, au o serie de beneficii nutritionale si terapeutice.

Clementine – Iata de ce este bine sa le consumi:

  • Reprezinta un aliat excelent impotriva virusurilor de sezon;
  • Pot fi utilizate la curele de slabire;
  • Contin antioxidanti naturali;
  • Tin departe raceala;
  • Sunt folositoare in caz de alergii si sensibilitati;
  • Sustin activitatea creierului;
  • Imbunatatesc vederea;
  • Curata pielea;
  • Reduc stresul.

De asemenea, calitatea lor nutriţională le recomandă şi într-o alimentaţie sănătoasă. Astfel, o porție de 100 g de clementine conţine 86 g apă, 0, 85 g proteine, 12, 02 g carbohidraţi, 1, 07 g zaharuri, 30 mg calciu, 10 mg magneziu, 21 gm fosfor, 177 mg potasiu, 48, 8 mg vitamina C (aproximativ 81% din doza zilnică recomandată), 24 mg vitamina B 9 (adic folic), 2% din DZR de cupru, 6% de vitamina B 1 (tiamină), 2% din vitamina B2, 3% din vitamina B 3 (niacină), 4% din vitamina B6, 1% din vitamina E.
Pe lângă faptul că sunt foarte gustoase şi aromate, clementinele ne îmbunătăţesc şi starea de sănătate generală. Iată mai jos câteva dintre beneficiile consumului de clementine.

Vitamina C din clementine ţine deoparte unele probleme de sănătate

Cel mai important avantaj al consumului de clementine este asociat, bineînţeles, cu conţinutul bogat în vitamina C. O substanţă foarte importantă pentru funcţionarea întregului organism, vitamina C din clementine ne poate feri atât de infecţiile respiratoii, cât şi de banalele răceli. Ba mai mult, aceeaşi proprietate scade tensiunea arterială, stimulează sistemul imunitar şi previne apariţia bolilor cardiovasculare.
De asemenea, vitamina C împreună cu betacarotenul (regăsit şi el în compoziţia clementinelor) previn problemele de vedere asociate înaintării în vârstă. Producţia de colagen este îmbunătăţită şi ea printr-un aport crescut de vitamina C, substanţă ce poate lupta şi contra bacteriilor apărute la nivelul pielii.
Acidul folic din clementine înlătură depresia şi problemele menstruale
Acidul folic, prezent şi el în compoziţia clementinelor, contribuie la echilibrarea întregului organism. Depresia şi anumite probleme menstruale pot fi diminuate cu ajutorul surselor naturale de acid folic.

Clementine – Potrivite în gastronomie şi pentru gustările copiilor

Fiind mai mici decât mandarinele şi portocalele, mai uşor de desfăcut şi, nu în ultimul rând, fără atât de multe seminţe, clementinele sunt deseori de preferat pentru realizarea unor reţete, ca de altfel şi pentru gustările copiilor.

Clementine – ajută la pierderea în greutate

Cu un conţinut mare de apă; clementinele scad pofta de mâncare şi, în acelaşi timp, ne asigura doza de numeroase substanţe importante. Sunt sărace în calorii şi ne pot ajuta să slăbim, însă numai dacă suntem atenţi şi la celelalte alimente din dieta zilnică.
D-limonene, substanţă regăsită în coaja citricelor, are proprietăţi anti cancer
Deşi studiile sunt încă la inceput, se pare că d-limonene; un compus regăsit în cantităţi mari în coaja citricelor precum clementine, tangerine şi mandarine, ar putea avea efecte benefice asupra cancerului. Testele efectuate până în acest moment s-au desfăşurat fie în vitro, fie pe animale, însă rezultatele sunt încurajatoare.

Pin It on Pinterest