Cartofi albi

4,40lei TVA Inclus

Preț / kg

Țara de origine: Romania

Stoc epuizat

Cod Produs: 105 Categorie:

Descriere

Cartofi albi

  • Cartofii albi reprezintă reprezinta alaturi de cartofii rosii a patra sursă de energie alimentară după orez, grâu şi porumb.
  • Cartofii sunt cele mai populare legume din lume. Sunt cultivaţi în peste 120 de ţări şi consumaţi zilnic de peste un milliard de oameni.
  • Sucul crud de cartof tratează aciditatea gastrică şi ulcerele, având un efect calmant şi cicatrizant asupra mucoaselor digestive. Este emolient, bun diuretic şi antispasmodic.
  • Fierul, fosforul, calciul, magneziul şi zincul din cartofi contribuie la construirea şi menţinerea structurii osoase.
  • Fibrele, potasiul, vitamina C şi vitamina B6 din cartof, împreună cu lipsa sa de colesterol, susţin sănătatea inimii.
  • Cartoful este o sursă excelentă de carbohidraţi, prezenţi sub formă de amidon.
  • Este eficient în tratarea arsurilor, degerăturilor, crăpăturilor pielii, ulceraţiilor şi edemelor pleoapelor.
  • Împachetările cu cartofi acţionează asupra durerilor musculare şi articulare.

Cartofi albi – Abunda in vitamine si minerale

Vitamina B. In special B1, care joaca un rol important in transmisia nervoasa si participa la transformarea glucidelor in energie. Pe langa vitamina B1, cartoful contine si vitaminele B2, B3 si B6.

Vitamina C. Este o vitamina esentiala pentru organism, mai ales iarna cand starea de oboseala este mai intens resimtita.

Fier. Cartoful aduce 0,80 mg/100 g din acest mineral extrem de benefic pentru persoanele anemice.

Potasiu. Un singur cartof poate oferi 21% din necesarul zilnic de potasiu al organismului. Datorita continutului de potasiu, cartoful are proprietati diuretice.

Magneziu. Un mineral care actioneaza eficient impotriva stresului si a oboselii.

Cartofi albi te pot ajuta sa slabesti, insa cu o conditie. Trebuie sa stii cum anume sa ii prepari pentru a se transforma intr-un aliat de incredere. Aportul lor caloric poate varia semnificativ in functie de cum ii gatesti.

Nu abuza!
Preparati la cuptor sau pe gratar, indicele glicemic al cartofilor creste. Acest fapt favorizeaza absorbtia rapida a glucidelor si transformarea acestora in grasimi. Acelasi impact il au si carofii piure. Insa, daca excluzi din start smantana/untul si adaugi doar lapte, ii poti consuma din cand in cand.

Valoarea calorica a cartofilor rumeniti la cuptor este mai mare (130 kcal/100 g). Limiteaza pe cat posibil sa-i consumi sub aceasta forma.

De evitat cand vrei sa slabesti!
Chipsurile si cartofii prajiti sunt o catastrofa, cand iti doresti sa slabesti. Pe langa faptul ca accelereaza absorbtia glucidelor si depozitarea grasimilor, mai este si uleiul care multiplica numarul caloriilor.

Retine ca: 100 g de cartofi prajiti contin 274 kcal, iar 100 g de chipsuri au 550 kcal!

Informații suplimentare

Greutate 1 kg

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.

Pin It on Pinterest